Loading...

Het begon allemaal exact 27 jaar geleden... Een groep gemotiveerde vrijwilligers besloot om in het derde weekend van september een groot driedaags evenement te organiseren.

Dit idee is gegroeid uit de “week van de jeugd” die sinds het begin van de jaren 70 door Chiro Mik-Mak en JK Tonzent jaarlijks georganiseerd werd. Na een rustperiode werd het in 1988 nieuw leven ingeblazen dankzij de "Tonzentfeesten'. De nauwe samenwerking tussen beide Sterrebeekse jeugdverenigingen is er altijd geweest en komt ook tot uiting in dit grote evenement.

De Tonzentfeesten tracht iedereen te plezieren. Gedurende dit driedaags evenement kunnen namelijk zowel jong en oud plezier beleven dankzij allerlei gezellige, muzikale, ludieke, gastronomische en tevens sportieve activiteiten in en rond de grote feesttent voor onze lokalen.

Op vrijdagavond worden de Tonzentfeesten in gang getrokken met een jongerenfuif waarbij er voornamelijk samengewerkt wordt met lokale dj's. Op zaterdagnamiddag zijn er doorheen de jaren tal van activiteiten georganiseerd zoals een kindernamiddag, een fietstocht, een rommelmarkt, etc. In de avond barst het feest dan echt los. Jong en oud komen genieten van een knallend optreden alvorens samen de dansvloer te betreden op de 80-90-00's hits. Als gezellige afsluiter komt iedereen op zondag zijn buikje rond eten want dit spetterend weekend eindigt steeds met een heerlijk mosselrestaurant.

Deze basisformule gaat al bijna tien jaar mee en is steeds succesvol gebleken. Vooral het optreden van Eddy Wally tijdens de Tonzentfeesten van 2002 en de 25ste editie met Sam Gooris en Willy Sommers worden nog geregeld opgerakeld en bestempeld als één van de hoogtepunten uit de voorbije edities.

De afgelopen 26 jaar zijn de Tonzentfeesten daarbij uitgegroeid tot een vaste waarde in het Sterrebeeks verenigingsleven. Iedereen is welkom: groot en klein, jong en oud, er is voor elk wat wils!. Wij hopen dan ook dat dit mooie gebeuren nog jaren mag duren!

loading