Loading...

Op zaterdag 21 oktober wordt het clublokaal van JK Tonzent omgetoverd tot een echte HipHop crib. Het Tonzent Live team pakt dan uit met hun tweede Hip Hop-editie en het belooft opnieuw een topper te worden!

Wie krijgen we over de vloer?
You & your Homies
De gebroeders Meeuwis konden we vorig jaar nog zien schitteren als één van de hoofdacts op Hofrock 2016. Ze speelden er met The Sedan Vault (TSV) een set om nooit te vergeten. Dat deze Sterrebeekse heren muziek kunnen maken, weten we al lang. Ze stonden met TSV op allerlei grote podia in binnen -en buitenland. Deze getalenteerde muzikanten laten hun psychedelische Indie-electro-rock achterwege en spelen met een gloednieuw project.

Abre
Het lijkt wel een echte broederavond te worden want ook de volgende act bestaat uit broers. Deze keer zijn het er twee i.p.v. drie. De heren van Abre komen uit Tervuren en weren geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017. De broers vergelijken zichzelf weleens met niemand minden dan Chet Faker.

Skillzington 
Hij zette zijn eerste muzikale stappen op zijn dertiende als selector toen hij CD’s maakte voor Dj’s in Lagos, Nigeria. Hij werd beïnvloed door het werk van Noise P en Da Vinci. Toen hij de turntables leerde bedienen groeide Skillzington snel door van back yard parties tot clubs en de betere nightlife. Zijn unieke stijl en mix van Afrobeats, Hiphop en Dancehall leverde hem shows in de grotere clubs in België. Hij is ook vaste gast op concerten van Afro legenden als Flavour en Bracket. In 2016 werd Skillzington gevraagd om het Afrika Film Festival 2016 in Het Depot Leuven af te sluiten. Hij is headliner op de populaire Sway Deluxe parties in Leuven en houdt zijn vibes gaande op de wekelijkse #afromashup radio show!

DJ Skipp 
Tom Van Hendekreeg reeds op 16-jarige leeftijd – in 2003 –de DJ-microbe te pakken. Destijds bezocht hij de lokale ‘skool of hip hop’ en maakte er kennis met de Killa Tactics, een dj-collectief met een internationaal palmares. Gaandeweg kreeg hij ook inspiratie van acts zoals DJ Craze, A-Trak en Premier. Skipp werd meermaals als live dj gevraagd door onder andere de Phillibustas, het collectief ‘Verdikt’, Roncha, Baz en NupstR. Hij trad ook op als support voor Tek-One (UK), Joell Ortiz (USA), Fakkelbrigade (NL), Brainpower (NL), AKS,.. in zalen als Het Depot, Nijdrop, 013 (Tilburg, NL) en Trix. In 2008 werd hij als enige Vlaming geselecteerd voor de Belgian Scratch Cup in Tour&Taxis en bereikte hij de halve finale op het IDA Benelux in Utrecht.

Le ZZ

Toegang: leden €3 / niet-leden: €5